header-graphic

Ξύλο, κασέτες και Άραβες

Αξιολόγηση χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 

Το 2011 φεύγει και είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε μια ανασκόπηση της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Τι είναι αυτό λοιπόν που ξεχώρισε τη φετινή σεζόν;

Χωρίς πολλή σκέψη το μυαλό των περισσότερων πάει στα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη τον Φεβρουάριο, στο γνωστό σήριαλ "κοριόπολις", το οποίο μας απασχόλησε όλο το καλοκαίρι και βέβαια η άφιξη του πρίγκιπα που ακόμη την αναμένουμε.

Ας ξεκινήσουμε από τα του ντέρμπι. Το ματς μεταξύ των δύο "αιωνίων" ήταν για πολλούς το σημαντικότερο της σεζόν 2010-2011 και θα έκρινε σε σημαντικό βαθμό την έκβαση του πρωταθλήματος. Επομένως, γνωρίζαμε το πόσο πολύ θα ήθελαν και οι δύο ομάδες να πάρουν το παιχνίδι. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν το μέχρι που θα έφταναν για να το καταφέρουν. Μία ατμόσφαιρα κόλασης, ως συνήθως στο Καραϊσκάκη και μια διαιτησία...επικίνδυνη ήταν αρκετές. Τα όσα ακολούθησαν τα θυμόμαστε πολύ καλά. Εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού να μπαίνουν μέσα στο γήπεδο, γιατί τους είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν πως η θέση τους είναι στην εξέδρα και όχι στον αγωνιστικό χώρο και κάποιες "ψιλές" με παίκτες του Παναθηναϊκού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά είχαμε και τις σκηνές απείρου κάλους μεταξύ Σισέ και Μαρινάκη και τις...αλληλοφρονήσεις τους. Λίγο αργότερα παίκτες του Παναθηναϊκού περίμεναν αυτούς του Ολυμπιακού για να λύσουν τις διαφορές τους σαν παιδιά του δημοτικού, άντε του γυμνασίου.stimena-paixnidia

Το δυσάρεστο είναι ότι παρόμοιες σκηνές έχουμε ζήσει και στο παρελθόν. Το 2002 στη Λεωφόρο ο Ευθυμιάδης έφαγε το ξύλο της χρονιάς επειδή άκουσον-άκουσον τόλμησε να σφυρίξει ένα πέναλντι, ενώ ένα χρόνο αργότερα στη Ριζούπολη είδαμε από κοντά ένα πραγματικό σκηνικό πολέμου.

Το καλοκαίρι ακολούθησε η γνωστή ιστορία με τις κασέτες. Το περίεργο είναι ότι πολλοί ξαφνιάστηκαν από τα όσα αποκαλύφθηκαν. Αλήθεια δεν γνώριζαν τόσα χρόνια ποιοι διοικούν τις ομάδες ή ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι πια για ρομαντικούς; Τι μάθαμε από τις κασέτες; Ουσιαστικά, τίποτα που να μας ξαφνιάσει. Εκβιασμοί, δωροδοκίες, χρηματισμοί και πολλά άλλα όμορφα. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν μερικές ομάδες και να μπουν φυλακή κάποιοι, που σε άλλες χώρες ονομάζονται εγκληματίες, ενώ εδώ τους ονομάσαμε ποδοσφαιρικούς παράγοντες και να "καθαρίσει" το πρωτάθλημα...μέχρι νεωτέρας.

Και όταν τέλειωσαν όλα αυτά "ήρθε" ο πρίγκιπας. Βασικά ήρθε ο Τσάκας ο οποίος έφερε μαζί του υποσχέσεις για ένα καλύτερο, ονειρεμένο αύριο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Μέχρι στιγμής πάντως μόνο λόγια έχουμε ακούσει από τον Τσάκα, πρίγκιπας δεν έχει εμφανιστεί και τα πάντα στους "πράσινους"κρέμονται από μια κλωστή καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν επικίνδυνα.

Λένε ότι το ποδόσφαιρο αντικατοπτρίζει την κοινωνία. Αν αυτό ισχύει, τότε η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από "τυφλή" βία και ανοησία, από "τραμπούκους" που δρουν ανενόχλητοι και βγάζουν χρήματα στη πλάτη του λαού και από λαμόγια που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και κερδίζουν φήμη άνευ λόγου και αιτίας. Τελικά, αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα; Αυτή είναι η κοινωνία της Ελλάδας; Θέλω να πιστεύω πως όχι.

 

Θοδωρής Τζίβας-Πέτροβας


System Plugin - Ultimate Social Elements (JSDK) is disabled! Please enable and/or install it!

Νέα - Αθλητικά